Translate

Saturday 12 April 2014

Educatie antreprenoriala




SĂ ÎNVĂȚÂM ALTFEL
ÎN SĂPTĂMÂNA ALTFEL
Educație antreprenorială

În săptămâna 7.04-11.04. 2014 elevii clasei a 8-aC de la Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba Iulia, au avut ocazia să învețe altfel din activitățile propuse de profesorii lor. Au fost introduși în atmosfera unică a culturii franceze, de doamna profesoară Șandru Laura, prin vizionarea unor documentare franțuzești. Împreună cu doamna profesoară de religie Șeușan-Anton Camelia au reușit să viziteze Centrul Maria-Beatrice, unde au fost impresionați de activitățile desfășurate acolo pentru copiii și tinerii cu diverse dizabilități. Tot în această săptămână au avut o întâlnire cu reprezentanții procuraturii Alba, unde temele propuse le-au atras atenția în mod deosebit.
În această perioadă au avut ocazia să descopere diverse lucruri interesante dar cea mai atractivă pentru ei a fost ora de educație antreprenorială. Pentru că se află la o răscruce de drumuri, iar deciziile pe care trebuie să le ia sunt dificile, elevii, sub îndrumarea dirigintei prof. Anca Belașcu au participat la o discuție cu un tânăr antreprenor al orașului nostru, Romulus Oprișcan. Domnul Oprișcan a avut ocazia să le explice cât de important este să îți urmezi pasiunea și să încerci să faci doar ceea ce îți place, pentru că astfel munca nu va mai fi o povară, ci o plăcere. Elevii au fost interesați de drumul parcurs de acesta și metodele prin care acesta a reușit să își deschidă propria firmă, pornind de la pasiunea sa pentru fotografie. El le-a mai prezentat și câteva din marile sale proiecte, realizate tot cu pasiune și dăruire Marea Înfățișare și Proiectul video Happy în Alba Iulia, proiecte menite să promoveze orașul natal.
Discuția a avut ca scop conștientizarea lor în alegerile viitoare și faptul că doar de ei depinde să își urmeze pasiunea. Săptămâna altfel a fost un succes și toți au afirmat că activitățile alese au fost interesante și au reușit să transforme o săptămână obișnuită într-o săptămână deosebită.
                                                                                Prof. diriginte Anca Belașcu